Το Εργαστήριο ΝΟΗΜΑ ανανεώνοντας τη συνεργασία του με την θα πραγματοποιήσει νέο κύκλο βιωματικών σεμιναρίων, που θα απευθύνεται πλέον σε 4 διαφορετικές ομάδες: παιδιά, έφηβους, ενήλικες με Διαβήτη και γονείς.

Πιο συγκεκριμένα:

στις ομάδες παιδιών (ηλικίας 6-12 ετών), τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για τις δυσκολίες τους ενώ θα βρουν τρόπους για να τις αντιμετωπίσουν. Επίσης, θα βοηθηθούν ώστε να αποδεχτούν το διαβήτη. Να εκφράσουν τις ανάγκες τους, να ανακαλύψουν τις δυνάμεις τους και να αναπτύξουν τη σχέση με φίλους και συμμαθητές.

στις ομάδες εφήβων , το επίκεντρο βρίσκεται στα θέματα της εφηβείας καθώς είναι μία περίοδος που γεννά πρόσθετες δυσκολίες. Οι έφηβοι στην προσπάθεια τους να αυτονομηθούν και να συγκροτήσουν μια νέα ταυτότητα υιοθετούν συχνά συμπεριφορές που μπορεί να είναι επικίνδυνες όταν πάσχουν από διαβήτη. Μέσα από τα σεμινάρια θα μπορέσουν να συνδέσουν την εφηβεία με το διαβήτη και να συνειδητοποιήσουν τις επικίνδυνες συμπεριφορές. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για τις προσδοκίες τους και να ανακαλύψουν νέα κίνητρα και στόχους για τη ζωή τους.

– στις ομάδες ενήλικων, τα άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τα δύσκολα συναισθήματα που γεννούν οι καθημερινές απαιτήσεις καθώς και οι επιπλοκές του διαβήτη. Θα μάθουν πως να αντιμετωπίζουν τα αυξημένο άγχος, θα βρουν τρόπους για να ενισχύσουν τις σχέσεις με άτομα που μπορούν να τους υποστηρίξουν και θα έχουν την ευκαιρία να ορίσουν ξανά και με θετικό τρόπο, τους στόχους τους και τον τρόπο ζωής τους.

– στις ομάδες γονιών, οι γονείς θα έχουν το χώρο να εκφράσουν τα δύσκολα συναισθήματα και την αγωνία που βιώνουν σχετικά με την πορεία του διαβήτη των παιδιών τους και θα εκπαιδευτούν ώστε να αξιοποιούν αυτά τα συναισθήματα. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να δουν πως μπορούν να προσαρμόσουν το ρόλο τους σαν γονείς αλλα και πως μπορούν να αναπτύξουν νέους, πιο λειτουργικούς τρόπους επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε .